Home » Genel » E-Bursum, burs dünyasında verimliliğin anahtarı olabilir mi?




E-Bursum, burs dünyasında verimliliğin anahtarı olabilir mi?

E-Bursum, burs dünyasında verimliliğin anahtarı olabilir mi?

Burs ihtiyacı olan öğrencilerin burs bulmasını kolaylaştıran E-Bursum‘u bu yılın ortasında sizlere tanıtmıştık. Kitlesel fonlama kampanyasında başarıya ulaştıktan sonra büyüme adımlarına odaklanan girişim bugüne dek yaklaşık 4 bin bursiyere 12 milyon TL burs sağlamayı başardı.

E-Bursum da bir girişim gibi kurucusunun ihtiyacına binaen kurulan bir girişim. 2011’deki Van depreminden sonra burs bulmakta sıkıntı yaşayan Mesut Keskin‘in kurucusu olduğu bir E-Bursum, bursa ihtiyacı olan ama burs bulmakta zorluk yaşayan kişilere aradıkları fırsatı sunuyor. Platforma üye dernek ve vakıflar aracılığıyla burs eşleştirmesi yapan girişim, şimdiden önemli bir başarı kaydetmiş bile. Yaklaşık 4 bin bursiyere 12 milyon TL burs bulan E-Bursum, 150 bin kullanıcıyı kendine çekerek bu alandaki ihtiyacı da bir bakıma gözler önüne sermiş.

Bursiyerlerin yüzde 80’i lisans öğrencisi

Aldığımız bilgilere göre Türkiye’nin tüm illerinden başvuru alan platformda burs alanların yüzde 80’i lisans öğrencisi. Yaklaşık 10 tane vakıf ve dernekle anlaşması olan E-Bursum’da hem öğrenciler hem de kurumlar kendi profillerini oluşturuyor. İki tarafı dijital ortamda bir araya getiren girişim, bursların daha sistematik ve demokratik bir süreçle verilmesini; bursların gerçekten ihtiyacı olan kişilere gitmesini hedefliyor.

Toplumsal Eşitlikçi Fayda Protokolü

Mesut Keskin, basit bir aracı olmanın ötesine geçtiklerini ve hazırladıkları “Toplumsal eşitlikçi fayda protokolü” ile öğrencilerin hakkını korumakta olduklarını söylüyor. Platforma üye kurumların imzaladığı bu protokolün ne işe yaradığını Keskin şu sözlerle açıklıyor;

“Öğrenci burs verene başvurur ama bazen doğru bir iletişim ile karşılaşmaz. Biz de öğrencinin hakkını korumak için protokol hazırladık ve burs veren bütün kurumlara imzalatıyoruz. Bu protokol ile amacımız burs veren ve öğrenci arasındaki iletişimin iyi niyetli, dahil edici, yapıcı ve şiddetsiz iletişim şeklinde olmasını sağlamak ve bu protokol ile garanti alınmasına katkıda bulunmak. Bu protokol öğrencilerin haklarını burs sektöründe koruyan ilk protokol olma özelliği taşıyor.

Örneğin burs başvurusunda bulunan öğrencilerin ilgili burs formunda belirtilen şartları taşıması halinde ırk, renk, din, dil, yaş, cinsiyet, cinsel eğilim ve yürürlükteki yasalar detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*