SiberBulucu.Com

Faydalı İnternet Bulucusu...

FİNANSAL KAYIPLARI ÖNLEMEDE İŞ SÜREKLİLİĞİ KİLİT ÖNEMDE
Nisan 12, 2018 Genel

Telekom operatörü olarak faaliyet gösteren bir firmanın sistemlerinin durması, bir bankanın internet ve mobil bankacılık uygulamasının çalışmaması, otomasyon sistemleri kullanarak üretim yapan bir üreticinin üretim faaliyetlerinin duraksaması, E-devlet portallarının hizmet veremiyor olması finansal anlamda milyon dolarlık işlem kaybını ve beraberinde müşteri ve kullanıcı güveninin sarsılması ile doğacak finansal zararları beraberinde getiriyor. “Bu noktada uzun zamandır konuşulan olağanüstü durum eylem planları ve iş sürekliliği yönetimi, işletmelerin ve devletlerin yönetim stratejilerinin en önemli parçası olarak görülmektedir.” diyen Komtera Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Ziya Gökalp, şirketler için iş sürekliliğinin bilgi güvenliği ile mümkün olduğunu vurguluyor.

İş sürekliliği yönetimi, kritik sistemlerin yedeklenmesi ile birlikte üretimden finansa, hizmetlerden operasyonel faaliyetlere, insan kaynağından satın almaya kadar tüm fonksiyonların duraklaması ile ortaya çıkabilecek menfi sonuçları, bu sonuçları oluşturabilecek risklerin analiz edilerek ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Bu açıdan bakıldığında işin devamını sağlamanın, tüm risk faktörlerini ve tehdit unsurlarını tespit edebilmek ve bunlara önlem alabilecek politikaları ve prosedürleri geliştirmek ile mümkün kılınabildiğini belirten Ziya Gökalp, “İş sürekliliği tıpkı bilgi güvenliğinde olduğu gibi bitmeyen, sürekli geliştirilmesi, gözden geçirilmesi ve denetlenmesi gereken bir süreçtir.” diyor.

İş Sürekliliği Şirketteki Herkesi İlgilendiriyor

Farklı senaryolar, çalışma durumları ve unsurların değerlendirilmesi ve gerçeğe uygun ayağa kaldırma, devam ettirme politikaları, bu politikaların test edilmesi ve denetlenmesi, işin sürekliliği anlamında yapılan yatırımları anlamlı kılacaktır. Analize başlamadan önce strateji ve planlama, hangi organizasyonun analiz ve planlama amacı ile iş birimlerine bölüneceğini belirler. Finans şirketleri finansal raporlama, çağrı merkezleri, internet tabanlı bankacılık sistemleri gibi operasyonel faaliyetlerini ayrı iş dalları olarak ele alıp değerlendirir ve denetler. Üretim yapan firmalarda ise her bir üretim tesisi veya üretim farklılıkları içeren üretim bandı, ayrı iş dalları olarak görülüp değerlendirilmeli ve planlanmalıdır.

“Dahili ve harici risk unsurlarını ve bu unsurlar ile doğabilecek sonuçları öngörmek, bunlara önlemler alabilmek, sürecin başarısı adına hiç şüphesiz işletmelerin yönetim düzeyinde değerlendirmesi ve her bölümün takım çalışması ile mümkün olabilir.” ifadelerinde bulunan Gökalp’e göre detaylı >>>

Alıntının kaynağı: KobiPostasi.Net

Bir cevap yazın

SiberBulucu.Com © 2019... ALL RIGHTS RESERVED... SiberBulucu.Com dış linklerdeki ve kaynaklardakı içerikler, alıntılar için sorumlu değildir!...

Gizlilik politikası
*