Home » Genel » Linebee, toplu taşıma uygulamalarına yerli alternatif




Linebee, toplu taşıma uygulamalarına yerli alternatif

Linebee, toplu taşıma uygulamalarına yerli alternatif

Toplu taşıma uygulaması olan yerli LineBee: Nasıl Giderim? uygulaması, İstanbul’daki şehir içi ulaşımı kolaylaştırmayı hedefliyor. Ülkemizde de kullanılan fakat yurt dışı merkezli toplu taşıma uygulamaları olan Trafi ve Moovit gibi önemli alternatiflere rakip olmak için yola çıkan LineBee, Teknar Teknoloji tarafından geliştirildi.

Gökhan Akyol ve Eren Küçük tarafından 2012 yılının Aralık ayında kurulan Teknar Teknoloji, 4 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında çalışmalarına başlanan LineBee uygulaması, 21 Haziran 2017 tarihinde Google Play’deki yerini aldı. Şu an için sadece Android platformu için kullanıma sunulan Linebee’nin iOS versiyonu ise yaklaşık 2 ay sonra kullanıma açılacak.

Yurt dışı merkezli uygulamaların elinde olan şehir içi toplu taşıma uygulaması pazarına gözünü diken LineBee, başarılı bir yerli çözüm olmayı vadediyor. Harita üzerinde seçtiğiniz noktalar veya duraklar arasında bir güzergah oluşturan Linebee alternatif ulaşım yollarının yanı sıra kullanılması gereken ulaşım araçları, seyahat süresi ve fiyat bilgisi de paylaşıyor.

Belirli bir rota oluşturmanın haricinde bulunduğunuz noktaya yakın durakları da gösterebilen Linebee, otobüs, metro, tramvay, metrobüs ve vapur gibi toplu taşıma çözümlerinin bilgilerini bünyesinde barındırıyor. Yakın zamanda dolmuş bilgilerinin ekleneceğini de belirtelim.

Rakiplerinden nasıl ayrışıyor?

Linebee, Türkiye’de Trafi, CityMapper hatta Google Haritalar gibi büyük oyuncuların olduğu bir alana girecek kadar iddialı ne yapıyor? Girişimin bu soruya cevabı şu şekilde:

  • “Kullandığımız TUR algoritması şu anda dünya genelinde kullanılan ve literatürde yer alan tüm algoritmalar arasında en hızlısı olduğu tescillenmiştir. Bu hız sayesinde sistemimizin ekstra bir server maliyetine ihtiyacı yoktur. Rakiplerimizin ise böyle bir ihtiyacı bulunmaktadır.
  • Çok amaçlı optimizasyon özelliğimiz ile kullanıcıdan sadece nereden nereye gideceğinin bilgisini alarak planlama yapmıyoruz. Kullanıcı yolculuğu yapacağı günü, saati diğer uygulamalarda olduğu gibi belirtiyor. Ama bizim uygulamamızda ayrıca duraklar arası aktarımda en fazla yürümek istediği mesafeyi, ve beklemek istediği maksimum süreyi kullanıcıdan alıyor ve buna göre planlama yapıyoruz.
  • Çoklu düğümler arası detaylı >>>

    Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*