SiberBulucu.Com

Faydalı İnternet Bulucusu...

Türkiye’de oyuncular Covid-19 yasakları sırasında yüzde 21 daha fazla para harcadı
Eylül 24, 2020 Genel

Covid-19 sebebiyle değişmek zorunda kalan alışkanlıkların en çok etki ettiği sektörlerden birisi de oyun endüstrisi oldu. Gerek konsol üreticileri, gerek donanım üreticileri gerekse de oyun yapımcıları yaşanan gelişmelerde olumlu anda nasiplerini aldı.

Özellikle Covid-19 sebebiyle eve kapanılan dönemde, oyunlara olan ilgili ve oyunlarla geçirilen zaman ciddi derecede artmaya başladı. Bunun direkt etkisini, oyun satışlarında da, streaming platformlarında da ciddi anlamda gördük ve şahit olduk.

Küresel strateji ve pazarlama danışmanlık şirketi Simon-Kucher & Partners ve bağımsız pazar araştırma enstitüsü Dynata da bu etkiyi incelemek adına “Global Oyun Sektörü ve Covid-19 Etkileri” araştırmasını yaparak, oyun sektörüne müşteri bakış açısı ile ışık tutmayı başarmış. Türkiye’nin de içinde bulunduğu 17 farklı ülkeden 13 binden fazla kişinin katılımıyla Haziran ayında gerçekleşen araştırma, oyun sektörünün pandemi öncesi ve sonrası dönemdeki farklılık ve benzerliklerini gözler önüne sermiş durumda.

Araştırmaya göre, haftada 5 saatten fazla oynayan oyuncuların oranında yüzde 30 büyüme ve video oyunlara yapılan harcamalarda yüzde 39 artış görüldü. Çok oyunculu oyunlar dahil olmak üzere yeni tür oyunlara ilginin ise yüzde 60 kadar arttığı gözlemlendi. Canlı oyun izleme ve benzeri içeriklere ilgi oranında ise yüzde 42 artış görünüyor. Çalışmaya göre, oyunlara artan ilginin pandemi yasaklarının gevşetilmesi ve bitmesi sonrasında da devam etmesi beklendiği dile getiriliyor.

Oldukça yüksek olan aylık harcamanın bir sonucu olarak, küresel oyun pazarının beklentileri yüzde 50 aşarak önceki yıla göre yüzde 12 ile yüzde 15 oranında büyümesi bekleniyor. Bu elbette oyun firmaları ve sektörün markaları açısından oldukça önemli.

Hatırlayacağınız üzere ülkemizde de oyun sektörünün hatrı sayılır bir büyüklüğü mevcut. Zynga’nın Mayıs 2020’de 1.8 milyar dolar ödeyerek Peak Games’i satın alması, yine Ağustos 2020’de Zynga’nın yerli oyun şirketi Rollic’in yüzde 80 hissesini 168 milyon dolara satın alması aslında son ciddi örnekler. 2020’deki Covid-19 sebepli global kriz ortamına rağmen bu denli büyük satışların yapılması da aslında ülkemiz oyun sektörü açısından da bu alanda bir güvenoyu detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

SiberBulucu.Com © 2019... ALL RIGHTS RESERVED... SiberBulucu.Com dış linklerdeki ve kaynaklardakı içerikler, alıntılar için sorumlu değildir!...

Gizlilik politikası
*