Home » Genel » Veri yönetimi sağlayan Airtable, 100 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu




Veri yönetimi sağlayan Airtable, 100 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

İlk kez geçtiğimiz Mart ayında Webrazzi okurlarına tanıttığımız veri yönetimi üzerine hizmet veren girişim Airtable, Seri C’de 100 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırım, 70 milyon dolarlık bir önceki turu takip ediyor.

Her ölçekteki işletmeye yönelik hizmet veren Airtable, Excel tablosu görünümü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ancak uygulama, Excel’den farklı olarak kullanıcının kod ve formül yazmasına gerek kalmadan kolay bir kullanım sağlıyor.

Kaliforniya merkezli girişimin bu yatırım turunu Benchmark, Coatue Management, Thrive Capital yönetti. TechCrunch‘ın yer verdiği bilgilere göre girişim yeni yatırım ile birlikte değerlemesini 1.1 milyar dolara ulaştırdı. Yeni yatırım ile birlikte, girişim dünyasına yeni bir unicorn da eklenmiş oldu. Şirket, bu yeni sermaye infüzyonunu ABD’nin ötesine geçmek ve yurtdışında ofisler kurmak için kullanacak.

3 milyondan fazla veri tabanının oluşturulduğu platform Calvin Klein’den Airbnb‘ye kadar farklı sektörlerden binlerce marka ile çalışıyor. Girişim, aralarında Fortune 1000 şirketlerinin yaklaşık yarısı da dahil olmak üzere, yaklaşık 80.000 şirkete hizmet veriyor. Sadece sekiz ay önce 30.000 müşterisi bulunan girişimin, bu sayı ile büyük bir büyüme yaşadığını gözlemliyoruz.

Fremium iş modeline dayalı sahip Airtable’ın ayrıca plus, pro ve Enterprise olmak üzere üç farklı fiyatlandırma modeli var. Model gereği temel özelliklerin ücretsiz olarak ulaşıldığı uygulamada, daha fazla özelliğe sahip olmak isteyen kullanıcıların aylık olarak en az 10 dolar üyelik ücreti ödemeleri gerekiyor. Kurumsal paketlerin 60 dolardan başladığı uygulanın her altı müşterisinden birisi ise bu kategoriye giriyor.

İlk kez 2012 yılında ismini duyuran Airtable, geçtiğimiz yıllarda aldığı yatırımlarla da servis özelliklerini bir hayli geliştirdi. Özellikle araştırmaları karşılaştırmak için kullanışlı olan uygulama, her bir veriyi geliştirmeye mümkün kılıyor. Tasarım destekli şablonları kullanan kullanıcılar, uygun bilgileri organize ediyor, görüntüleri, bağlantıları ve ekleri kullanarak her bir veriyi geliştirebiliyor.

Yaklaşık detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*