Home » Genel » VR ve AR teknolojileri uzaktan spor platformlarının geleceğini şekillendirecek




VR ve AR teknolojileri uzaktan spor platformlarının geleceğini şekillendirecek

Hasan Tahsin Yılmaz’ın hayatında 1994’ten beri bisiklete binmek hayatının önemli bir parçası… Pandemi döneminde de bu aktiviteden ayrı kalmadı. Üç aylık süreçte 4 bin 500 kilometre yol yaptı. Bunu California merkezli Zwift girişimi ile başardı. Platformun bisikletliler ve koşucular için sanal bir dünya yaratarak onları birer online oyuncuya dönüştürdüğünü anlatan Yılmaz sözlerine şöyle devam ediyor:

“Bisikletimi bağladığım bir aparat var, bisikleti sabit tutup arka tekerin yolda giderken yaptığı dönme hareketini simüle ediyor. Pedallar, tekerler ve vücuduma bağlı sensörleri sayesinde verilerimi okuyor. Bu aleti ve sensörleri bağladığım bilgisayarda açtığım üçüncü parti yazılımlarla gerçek yolda gider gibi sürüş yapabiliyorum. Ve bunu dünyanın her yerindeki insanlarla ortak görsel bir platformda yapıyorum.”

Uzaktan spor eksenli ürünler dikkati çekiyor

Modern yaşamın gereklilikleri insanları daha hareketsiz bir yaşam biçiminin içine itiyor. Uzun süre oturarak çalışma ve hareketsiz yaşam, kilo alımını kolaylaştırırken bir taraftan fiziksel olarak insan bedenine zarar veriyor. Yoğun yaşam temposunda spora vakit ayıramamaktan şikayet edenler için evde yani uzaktan spor yapmak için sunulan spor eksenli ürün ya da hizmeti olan girişimler yardıma koşuyor. Ancak akıllı telefon uygulamalarında yer alan videolu hareketler, kullanıcıların evde yaptıkları hareketlerle formda kalmasını sağlıyor. Bu kapsamda canlı yoga, pilates, fitness, meditasyon… gibi spor dalları öne çıkıyor.

Öne çıkan teknolojiler…

Bu kapsamda canlı yoga, pilates, fitness, meditasyon, kardiyo gibi spor dalları öne çıkıyor. İnsanlar, Instagram ve YouTube gibi platformlarda farklı canlı yayınları ve içerikleri sıklıkla takip ediyor. Platformlar, tasarım, mühendislik ve Akıllı egzersiz aygıtlarıyla iç mekân antrenmanlarında gerçekçi deneyim sağlıyor. Akıllı sensörler ise dakika veya sayıyı hesaplıyor. Robotik teknolojiler dikkat çekiyor.

Salgın ile rekabet kızıştı

Uzaktan spor aslında yeni bir mevzu değil. Rekabeti asıl kızıştıran şey, pandemi ve pandemiden sonraki dönem. Dolayısıyla salgının etkisiyle insanlar spor salonlarına gitmek yerine antrenmanlarını evde yapmayı tercih ediyorlar. Bu girişimlerde en büyük yönlendiricilerden biri oldu. İnsanların motivasyonlarını sağlayıp disipline etmesine yarıyor. Özellikle pandemiye karşı alınan önlemler devam ederken bu alışkanlıklardaki değişimler detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*