Home » Genel » Yazılım İhracatı ve Tükiye’de Yazılım Üretmek




Yazılım İhracatı ve Tükiye’de Yazılım Üretmek

Yazılım konferansımız Webrazzi Developer 2018‘de Arda Kutsal moderatörlüğünde OpsGenie Kurucu Ortağı ve CEO’su Berkay Mollamustafaoğlu ve Logo Yazılım CEO’su Buğra Koyuncu ile Yazılım İhracatı ve Tükiye’de Yazılım Üretmek başlıklı bir oturum gerçekleşti.

Oturumda Türkiye’de yazılım üretmenin ve ihraç etmenin zorlukları konuşuldu. Konuşmanın başında uygulama yazılımları pazarı alanında en büyük bağımsız yazılım şirketi Logo Yazılım’ın yakın zamanda yüzde 65 oranında halka açık bir şirkete dönüşmesine ve OpsGenie’nin Atlassian satın almasına da değinildi. Bu kapsamda deneyimlerini paylaşan Mollamustafaoğlu ve Koyuncu girişimlerin büyümesi ve yurt dışına açılması için yazılımcılara yol gösterdi.

Logo Yazılım ve OpsGenie’nin Büyüme Süreci

Oturumda ilk olarak Logo Yazılım’ın büyüme sürecinden bahseden Buğra Koyuncu, şirketin 34 yıllık bir tarihçesi olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin yaşadığı krizler ve siyasi olaylar gibi süreçler esnasında 34 yıllık bir şirket olmanın bir başarı olduğunu belirten bu durumlar karşısında şirket olarak hayatta kaldıklarını ifade etti. Son 10 sene ciddi bir büyüme kaydettiklerini söyleyen Koyuncu bu durumu yatırımların ve halka arzın takip ettiğini belirtti.

Yurtdışına açılma sürecinde Romanya’nın en büyük şirketini yüzde 100 oranında satın aldıklarını belirten Koyuncu, şu anda Hindistan’a Türkiye’de üretilen yazılımlar satmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Bölgesel güç olmayı hedeflediklerini ifade eden koyuncu bölgesel olarak 25’in üzerinde ortağa sahip olduklarını da vurguladı.

Koyuncu, yurtdışına açılma süreciyle ilgili Şirket satın alma ve kurulan ortaklıklarla başka ülkelerin pazarına girerek o pazarda niş ürünler sunduklarını belirtti.

Türkiye’de şartların zor olduğuna dikkat çeken Koyuncu, başka bir ülkede aynı emeği ve beyin gücünü aynı şekilde ortaya koyduklarında 5-10 katı daha iyi bir noktada olabileceklerini de belirtti. Ancak bu noktada durumları olduğu gibi kabul etmenin önemini vurgulayarak Türkiye pazarındaki 3 temel konuya değindi.

Türk aydınları ve profesyonellerinin Türk markalarına karşı önyargılı olduğunu söyleyen Koyuncu, Türk yöneticilerinin ön yargısının yurt dışında dahi olmadığını ifade etti. Bu ülkenin teknolojiyle ilgili iyi işler yapabildiğini, iyi detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*