100 saatlik mesai: Yapay zeka milyonerlerinin para harcamaya bile vakti yok
| Ekim 23, 2025 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Silikon Vadisi’nde yapay zeka laboratuvarları, tarihin en zorlu “bilimsel hız koşusuna” sahne oluyor. Dev teknoloji şirketlerinde araştırmacılar haftada 100 saate varan mesailerle insan üstü bir tempoda çalışıyor. Birçoğu milyonlar kazansa da, harcayacak zamanları yok.
Silikon Vadisi’nin yapay zeka laboratuvarlarında çalışan araştırmacılar ve yöneticiler, tarihin en yoğun teknoloji yarışlarından birini yaşıyor.
Wall Street Journal’ın haberine göre, Microsoft, Anthropic, Google DeepMind, Meta, Apple ve OpenAI gibi devlerde, bazı üst düzey araştırmacılar haftada 80 ila 100 saat çalışıyor.
Anthropic araştırmacısı Josh Batson, “20 yıllık bilimsel ilerlemeyi 2 yılda hızlandırmaya çalışıyoruz” diyerek bu süreci “bilimsel bir hız koşusu” olarak tanımlıyor.
“SAVAŞ ZAMANI GİBİ BİR RUH HALİ VAR”
Araştırmacılar, bu detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr
