Önemli olan yerli otomobili üretmek değil satış ağını doğru kurmak
| Ocak 20, 2020 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Kurumsal kalıcılık ve çeviklik konularında gelişim hedefleyen şirketlere en güvenilir mentorluk hizmetini sunmak amacıyla yola çıkan ve bünyesindeki Değişim Mimarları ile fark yaratan Corporate Change Academy, sektör paylaşım toplantılarını sürdürüyor.
Corporate Change Academy Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kayan’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Otomotivin Dünü, Bugünü, Geleceği’ toplantısı gerçekleşti. Yoğun ilginin yaşandığı toplantının konuşmacıları TOSB Yönetim Kurulu Üyesi, Farplas CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi, CCA Onur Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu ile Norm / İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Fark Holding Danışma Kurulu Üyesi, CCA Değişim Mimarı Zafer Uran Zaman oldu.
ÖMER BURHANOĞLU: OTOMOBİLDEKİ 2000 PARÇA 200’E DÜŞTÜ, ÜRETİM KOLAYLAŞTI
Türkiye’nin dünya otomotiv pazarından yüzde 1,5 pay aldığını ifade eden TOSB Yönetim Kurulu Üyesi, Farplas CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi, CCA Onur Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, yerli otomobil üretimi ile ilgili kararı zamanında ve yerinde bulduklarını söyledi.
Günümüzde otomobil üretmenin zor olmadığını, yapısal değişiklikler sebebiyle işlemin basitleştiğini dile getiren Burhanoğlu, “Artık araç yapmak çok zor bir şey değil. Yapısal anlamda çok değişiklik var. Bir araçtaki 200 ana aksam 20’ye, 2000 bin parça ise 200’e düşmüş durumda. Yani komponentler azaldı, işlem basitleşti. Tüm bu işlemleri daha az sayıda firma ile bunu yapmak mümkün. Yerli otomobil üretmek ile ilgili bir problem yok. Doğru iş modeliyle başarılabilir. Esas burada önemli olan bir sonraki aracı yapmak. Çünkü ilk aracı yaptığımızda yeterince satıp, satış ağını geliştiremezsek bu iş prototip olarak kalır.” dedi.
Mobil yaşamda şahit olduğumuz tüm baş döndürücü gelişmelerin kısa vadede otomotiv sektöründe de yaşanacağını dile getiren Ömer Burhanoğlu, otomotiv sektörünün bağlantılı araçlar sebebiyle kartopu gibi büyüyeceğini ve dev bir endüstriye dönüşeceğini vurguladı. Burhanoğlu, “Artık işbirliği yapmadan bir şey üretme şansınız yok. Elektronik, yazılım gibi çok farklı sektörler de otomotiv sektörüne dahil oldu.” diye konuştu.

ZAFER URAN ZAMAN: ARABALAR UÇACAK
Dünya’da önümüzdeki 5 yıl içerisinde teknolojinin çok farklı bir boyuta ulaşacağını ifade eden Norm / detaylı >>>
Alıntının kaynağı: KobiPostasi.Net
