“Çevreci yeşil çayı”, tüketicinin ayağına götürüyor
| Mayıs 27, 2022 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
İSTANBUL (AA) – AYŞE ERKEÇ – İş insanı Ferhan Geylan, ilaçsız topraklarda organik tarımla ürettiği, elektrik kullanmadan soğuk demlediği yeşil çayı, yeniden kullanılabilir cam şişelerde tüketicinin evine kadar götürüp sunarak hem karbon ayak izini azaltmaya hem de sıfır atık hedefine katkı sunuyor.
Ogliv Yönetim Kurulu Başkanı Geylan, oğlunun yeşil çaya merakıyla 3 yıl önce başlattığı ve pilot bölge olarak Rize’nin Ardeşen ilçesini seçtiği projesini, üretimden tüketime kadar çevreye etkisi en az olacak şekilde planladı.
Geylan, bu amaçla kurduğu markayla çevreye duyarlı hedefler belirleyerek çay hasadında bitki saplarının ve çay posalarının değerlendirilmesi, geri dönüşümlü ambalajdan ziyade cam şişelerin tekrar kullanımı, elektrik olmadan soğuk detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: TarimsalHaber.Com