IATA, havayolu sektöründen 2023’te kâr bekliyor
| Haziran 21, 2022 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), hava yolu sektörünün 2023’te kâra geçeceğinin öngörüldüğünü bildirdi. Açıklamada, hava yolu sektörünün gelirinin bu yıl 782 milyar dolara ulaşmasının da beklendiği kaydedildi.
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havayolu sektörünün 2023’te kâra geçeceğinin öngörüldüğünü bildirdi.
IATA’dan yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının neden olduğu krizden toparlanma hızının artmasıyla hava yolu endüstrisinin görünümünün iyileştiği aktarıldı.
Açıklamada, havayolu sektörünün zararının bu yıl 9,7 milyar dolara düşmesinin beklendiği kaydedildi. IATA, geçen yıl ekim ayında açıkladığı tahminlerinde sektörün bu yıl 11,6 milyar dolar zarar edeceğini öngörmüştü.
Bunun büyük bir gelişme olduğu belirtilen açıklamada, havayolu sektörünün zararının 2020’de 137,7 milyar dolar ve 2021’de 42,1 milyar dolar olarak detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr
