Home » Genel » Cehennem Kapısı”nda benzersiz keşif: “En az 50 bin yıllık en iyi korunan fosil”




Cehennem Kapısı”nda benzersiz keşif: “En az 50 bin yıllık en iyi korunan fosil”

Sibirya’daki Batagaika Krateri, bilim dünyasını heyecanlandıran bir keşfe ev sahipliği yaptı. “Cehennemin Kapısı” olarak da bilinen bu devasa çöküntüde, şimdiye kadar bulunmuş en iyi korunmuş ve en az 50 bin yıllık olduğu tahmin edilen yünlü mamut yavrusu fosili ortaya çıkarıldı.

Dünyanın “en iyi korunmuş” yünlü mamut yavrusu fosili, Cehennem Ağzı olarak bilinen Sibirya kraterinde bulundu.
Bilim insanları, Yana adı verdikleri mamutun en az 50 bin yıllık olduğunu ve Buzul Çağı sırasında henüz bir yaşındayken sırtından ölümcül bir yara alarak öldüğünü açıkladı.
Yana’nın, Rusya’nın Yakutistan bölgesinde hızla genişleyen bir termokarst çöküntü olan, uzaydan görülebilen ve “Yeraltı Dünyasına Açılan Kapı” detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*