Emektar astronotlar tepkili: “NASA’yı kurtarmak için çok geç olabilir”
| Ağustos 13, 2025 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Trump yönetimi NASA’da sert bütçe kesintileri uygulanmaya hazırlanırken, ajansın emektar isimlerinden tepkiler gecikmedi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın uzun süredir dile getirdiği hedeflerden biri, NASA yerine özel uzay şirketlerine yatırım yapmaktı. Bu doğrultuda ajansın başına Trump’a yakın isimler geçirilmişti.
Havacılık dergisi Aviation Week’in haberine göre, Trump yönetimi bu hedef doğrultusunda NASA’da sert bütçe kesintileri uygulanmaya hazırlanıyor.
BÜTÇE YARI YARIYA AZALACAK
Yönetimin 2026 mali yılı için planladığı bütçe, NASA’nın bilim direktörlüğü bütçesini yaklaşık yüzde 50 azaltmayı ve binlerce çalışanı işten çıkarmayı öngörüyor.
Bu durum, iklim değişikliğini inceleyen iki uydu görevinin iptali de dahil olmak üzere onlarca bilimsel misyonun sonunu getirecek.
Futurism’in haberine göre NASA Bilim Misyon Direktörlüğü’nden Nicola detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr
