Anthropic, kendi yapay zeka çipini geliştirmek için Samsung ile görüşüyor
| Temmuz 3, 2026 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
OpenAI’ın kısa süre önce Broadcom iş birliğiyle kendi yapay zeka çipini duyurmasının ardından, benzer bir adımın Anthropic cephesinden de gelebileceği konuşuluyor. The Information’ın aktardığına göre Anthropic, Samsung Electronics ile özel bir yapay zeka çipinin üretimi konusunda görüşmeler yürütüyor.
Habere göre proje henüz erken aşamada bulunuyor. Şirketin geliştirmeyi değerlendirdiği çipin hangi amaçla kullanılacağı, hangi performans seviyesini hedefleyeceği ya da sunucu mimarisine nasıl entegre edileceği gibi temel detaylar henüz netleşmiş değil. Hatta Anthropic’in projeyi tamamen rafa kaldırma ihtimali de bulunuyor.
Anthropic, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Samsung ile yürütülen görüşmelere dair ek yorum yapmazken, bilgi işlem stratejisinin detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: Webrazzi