Yapay zeka ve teknoloji odaklı Çin temaslarında TÜSİAD heyeti; Shanghai, Hangzhou ve Shenzhen’de görüşmeler gerçekleştirdi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Diren başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, 31 Ekim – 6 Kasım 2026 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti‘ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, Çin’in önde gelen finans ve ticaret merkezi Shanghai’ın yanı sıra dijital ekonomi ve yapay zekâ alanında öne çıkan Hangzhou ve teknoloji ve inovasyon merkezi Shenzhen’de temaslarda bulundu.
Ziyaret kapsamında TÜSİAD heyeti; yapay zekâ, robotik, bulut bilişim, dijital finans ve ileri üretim alanlarında faaliyet gösteren öncü teknoloji şirketleri ile TÜSİAD’ın Çin’deki muadil kuruluşlarından Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi (CCPIT) temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirildi. Heyet ayrıca teknoloji ve detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: KobiPostasi.Net