AB, akıllı telefonlara tek tip şarj girişi şartı getirdi
| Ekim 24, 2022 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
AB üyesi ülkeler, 2024 yılında satılan bütün akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemeye son onayı verdi.
Avrupa Birliği (AB) Konseyi, çeşitli elektronik cihazların USB-C, Micro USB ve Lightning gibi farklı şarj girişlerini standart hale getirmeyi ve elektronik atıkları azaltmayı amaçlayan düzenlemenin üye ülkeler tarafından onaylandığını açıkladı.
Onaylanan düzenlemeye göre, taşınabilir elektronik cihazlarda yeni standart şarj girişi USB-C olacak.
2024 SONUNA KADAR 2024 yılı sonuna kadar bütün yeni akıllı telefon, tablet, dijital kamera, kulaklık, taşınabilir video oyun konsolu, hoparlör, klavye gibi cihazlarda USB-C şarj girişi zorunlu olarak yer alacak. Böylece tek bir detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr
