Kanser tedavileri geliştiren girişim Trogenix, 70 milyon sterlin yatırım aldı
Ekim 7, 2025 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Kanser tedavileri geliştiren girişim Trogenix, 70 milyon sterlin yatırım aldı. Şirketin 70 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna IQ Capital liderlik etti. İskoçya merkezli Trogenix’in yatırım turunda 4BIO Capital, Cancer Research Horizons, Brain Tumor Investment Fund, Eli Lilly and Company, Meltwind, LongeVC ve Calculus Capital yer aldı.
Şirket, yeni aldığı yatırımı geliştirdiği kanser tedavilerini hastalar üzerinde denemek ve klinik çalışmalarını hızlandırmak için kullanacağını açıkladı.
Trogenix, 2023 yılında 4BIO Capital tarafından University of Edinburgh’dan çıkan bir spin-off olarak faaliyete geçti. Kurucular arasında Steve Pollard ve Ken Macnamara da yer alıyor.
Şirket, temelde kanser tedavileri geliştiren bir biyoteknoloji şirketi olarak konumlanıyor. Trogenix’in amacı, özellikle tedavisi detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: Webrazzi