Home » Genel » Rivian, Volkswagen’den yaklaşık 1 milyar dolar yatırım aldı




Rivian, Volkswagen’den yaklaşık 1 milyar dolar yatırım aldı

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Rivian, Volkswagen ile yürüttüğü stratejik iş birliği kapsamında yaklaşık 1 milyar dolar yeni yatırım aldı.

Söz konusu yatırım, iki şirketin birlikte geliştirdiği yazılım platformunda belirlenen teknik hedeflerin karşılanmasıyla birlikte serbest bırakıldı. Ortak geliştirilen sistemin ilk araçlarda yapılan kış testlerini başarıyla tamamlaması, yatırımın bir sonraki diliminin aktarılmasını mümkün kıldı.

Bu yatırım, tarafların daha önce duyurduğu ve toplamda 5,8 milyar dolara kadar ulaşabilecek iş birliğinin bir parçası. Anlaşma kapsamında yapılacak ödemeler, belirli kilometre taşlarının tamamlanmasına bağlı olarak kademeli şekilde gerçekleştiriliyor.

İş birliği yalnızca doğrudan yatırım ile sınırlı değil. Rivian’ın anlaşma çerçevesinde Volkswagen’den belirli koşullar altında 1 detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*