“Yapay Zeka Sahtekarlığına hayır” yasası
Ocak 18, 2024 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
ABD meclisi, son zamanlarda artan “deepfake” sahtekarlıklarını önlemek için yeni yasa tasarısı hazırlıyor.
Yapay zeka kullanımının artmasıyla birlikte, bazı ülkeler, özellikle tüketici haklarını korumak ve etik kuralları belirlemek amacıyla yapay zeka uygulamaları için spesifik yasal çerçeveler oluşturmayı düşünmektedir.
Ancak bu tür yasalar henüz geniş çapta uygulamaya geçmemiş veya belirlenmemiştir. Yapay zeka etik ve yasal anlamda, hukukçular, etik uzmanları ve teknoloji topluluğu tarafından tartışılmaktadır.
Bu tartışmalar, yapay zeka teknolojilerinin gelişimine ve kullanımına ilişkin daha etkin düzenlemelerin oluşturulması için önemli bir rol oynamaktadır.
Ancak, bu alanda net bir düzenleme olup olmadığını belirlemek için yerel yasaları ve mevzuatı detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr