Home » Genel » 2018 BrandZ raporunda yer alan en değerli 10 küresel marka




2018 BrandZ raporunda yer alan en değerli 10 küresel marka

2018 BrandZ raporunda yer alan en değerli 10 küresel marka

Kantar Millward Brown ve WPP’nin hazırladığı 2018 BrandZ En Değerli 100 Küresel Marka değerlendirme raporu yayınlandı. Bu listede ilk 10’da yer alan En Değerli Küresel Markalar arasında Google, Apple ve Amazon gibi teknoloji şirketleri bulunuyor. 2018 BrandZ Top 100’ün toplam marka değeri ise 4.4 trilyon dolar. Bu markaların kaydettiği yüzde 21’lik rekor büyümenin 750 trilyon dolara denk geldiğini de belirtelim.

Raporda teknoloji firmalarının yanı sıra değerli markalara sahip olan Çin de büyümesiyle dikkat çekiyor. İlk 10’da yer alan Tencent ve Alibaba ile dünya sahnesinde varlığını sürdürmeye devam eden ülke, en hızlı yükselen 20 marka listesinin ilk 3’ünde yer alan markalarıyla da dikkat çekiyor. Bu arada Çin’deki büyümenin KPCB 2018 İnternet Trendleri Raporu‘nda da dikkat çektiğini hatırlatalım.

Rapor kapsamında ilk kez bu yıl, her kategori büyüme gösterirken, perakende kategorisinin, e-ticarete olan kayma nedeniyle yüzde 35 oranında artış göstermesi de dikkate değer. Gelin en En Değerli 10 Küresel Markaya yakından bakalım.

10. AT&T

Geçtiğimiz yıl listede 7. sırada yer alan telekom şirketi AT&T, marka değerinin yüzde 7’lik düşüşü ile bu yıl onuncu sırada yer alıyor. Bu düşüşün yanı sıra şirketin marka değerinin 106. 698 milyon dolar olduğunu belirtelim. AT&T, aynı zamanda Brand Finance listesinde de yüzde 5’lik bir gerilemeye sahip.

Bu yıl telekomünikasyon kısmında kullanıcılarının bir kısmını daha küçük ölçekli firmalara kaptıran şirket, geçtiğimiz yıllarda bünyesinde CNN, TNT, HBO, Warner Bros. gibi bir çok kanalı ve web sitesini bulunduran Time Warner’ı alarak medya sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştı.

9. Alibaba Group

Geçtiğimiz yıl bu listede ilk 14. sırada yer alan Alibaba Group, marka değerinde yüzde 92’lik bir artış sergileyerek 9. sıraya yükseldi. Alibaba Group’un marka değeri ise 113,401 Milyon dolar. Bu yıl fiziksel perakende alanını genişletmek için 1,3 milyar dolar yatırım yapan Alibaba, sadece perakende sektörüyle de yetinmiyor. Bu yıl mart ayında <a target="_blank" href="https://webrazzi.com/2018/03/26/ford-ve-alibabanin-devasa-otomobil-otomati-gun-yuzune-cikti/" detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*