Home » Genel » Çalışan Sirkülasyonunun Ülkemizdeki Şirketlere Yarattığı Yıllık Maliyet 2 Trilyon Lirayı Aştı




Çalışan Sirkülasyonunun Ülkemizdeki Şirketlere Yarattığı Yıllık Maliyet 2 Trilyon Lirayı Aştı

Bir personelin işten ayrılmasının şirkete maliyeti, o kişinin yıllık brüt ücretinin 2,5 katına kadar çıkmaktadır.

Pandemi öncesinde dünyada iş gücü devir oranı %15 civarındayken pandemi sonrasında bu oran %30 seviyesine yükseldi. Ülkemizde ise 2021 yılında iş gücü devir oranı %50 seviyesinin üstüne çıkmıştır.

“Yüksek güven kültürüne sahip firmalarda işten ayrılma oranları %50 azalıyor. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, ülkemizde özel sektörde çalışanların %90’ı emeğinin karşılığını almadığını düşünüyor, %75’i yöneticisinden memnun değil, %60’ı ise çalışma koşullarından memnun değil! ”

“İyi bir çalışanın şirketinizden ayrılması şirketinize pek çok açıdan maliyete sebep olur. Yapılan araştırmalara göre, çalışanların işten ayrılma sebeplerinin %75’inin önlenebilir olduğu gözlemleniyor. Bunu engellemek her zaman kolay detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: KobiPostasi.Net

Tags: , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*