Home » Genel » ABD’nin yasağı delindi: Çin, 1 milyar dolarlık Nvidia çipini nasıl aldı?




ABD’nin yasağı delindi: Çin, 1 milyar dolarlık Nvidia çipini nasıl aldı?

Çin, yasaklı Nvidia çipini nasıl aldı?

Çin’in satışı yasak olan Nvidia çiplerinden yüklü miktarda alması üzerine başlayan tartışmada uzmanlar yeni oluşan kara borsaya dikkat çekiyor.

ABD’nin gelişmiş yapay zeka çiplerinin Çin’e ihracatını kısıtlamasına rağmen, yalnızca üç ay içinde yaklaşık 1 milyar dolarlık Nvidia çipi Çin’e ulaştı.

Financial Times’ın analizine göre, bu durum, Washington’un Pekin’in yüksek teknoloji hamlelerini dizginleme çabalarının ne derece sınırlı kaldığını ortaya koyuyor.

ABD merkezli yapay zeka şirketlerinin (OpenAI, Google, Meta) kullandığı ve Çin’e satışı yasak olan Nvidia’nın B200 çipleri, ülkede hızla büyüyen bir kara borsada en çok aranan ürün haline geldi.

Belgelere göre, Çin’in Guangdong, Zhejiang ve Anhui eyaletlerindeki dağıtıcılar B200’ün yanı sıra H100 detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*