Bakan açıkladı: 15 Nisan’dan sonra İngiliz turistlerden PCR testi istenmeyebilir
| Mart 15, 2021 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’ye turist kabulünde, kişilerin geldikleri ülkenin günlük vaka sayıları ve aşılama programlarının dikkate alınacağını bildirdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, BBC ONE televizyonunda katıldığı canlı yayında, yaklaşan turizm sezonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türkiye’ye 15 Nisan’a kadar giriş yapmak isteyen kişilerden negatif PCR testi isteneceğini belirten Ersoy, bunun 15 Nisan’dan sonra Sağlık Bakanlığıyla tekrar değerlendirileceğini açıkladı.
Ersoy, “15 Nisan’dan sonra vaka sayılarına bakacağız. Eğer vaka sayılarında düşüş varsa geçen seneki uygulamamız gibi, o ülkelerden gelen kişilerden negatif PCR testi talep etmeyeceğiz” diye konuştu.
İngiltere’de aşılama programının hızlı ve etkili bir şekilde sürdürüldüğüne ve vaka sayılarının düşmeye devam detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr
