Başıboş gezegen rekor kırdı: Saniyeler içinde rekor büyüme
| Ekim 2, 2025 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Dünya’dan 620 ışık yılı uzaklıktaki başıboş gezegen Cha 1107-7626, saniyede milyarlarca ton gaz ve toz yutarak tarihin en büyük büyüme sıçramasını yaşadı.
Dünya’dan 620 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir başıboş gezegen, tarihin en büyük “büyüme atağı”na sahne oldu.
Cha 1107-7626 adıyla bilinen bu gezegen, birkaç ay süren olağanüstü bir süreçte saniyede altı milyar ton gaz ve tozu yutarak kütlesini hızla artırdı.
YILDIZSIZ, YALNIZ BİR DEV
Cha 1107-7626, Güney Yarımküre’deki Kameleon takımyıldızında bulunuyor. “Rogue planet” (başıboş gezegen) olarak tanımlanan bu tür gökcisimleri, Güneş benzeri bir yıldızın etrafında dönmek yerine uzay boşluğunda serbestçe sürükleniyor. Gezegen, etrafını saran dönen gaz ve toz diski sayesinde “akresyon” detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr
