Home » Genel » Berqnet Firewall, beş yıl içinde 10 binden fazla müşteriye ulaştı




Berqnet Firewall, beş yıl içinde 10 binden fazla müşteriye ulaştı

İnternet kullanımının ve teknolojik gelişmelerin akıl almaz bir hızla ilerliyor. Günümüzde her an bilgisayar ve kurumlarda yer alan bilgilere karşı ciddi saldırı ve tehditler gündemde… Veriler akıllıca kurgulanmış siber saldırılarla çalınabilir, şifrelendirilebilir, gizli kalması gereken bilgiler açığa çıkabilir. Bu durum da artan siber tehditler yeni ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. Özellikle Türkiye’nin ekonomisini oluşturan KOBİ’ler için büyük bir ihtiyaç…

Bu yüzden 45 ülkede, 1200’den fazla çalışana sahip. 800’ün üzerinde iş ortağı ve 90 binin üzerinde aktif müşterisi bulunan Logo Yazılım, 2012’de bu alana yatırım yaptı. Logo Teknoloji Yatırım Holding’in şemsiyesi altında Logo Siber Güvenlik ve Altyapıları şirket bu alanda çalışmaya başladı. 2013’te faaliyete başlayan firma, TÜBİTAK’tan deneyimli Murat Apohan’ın girişimleriyle şirket kuruldu. 2015’te  Berqnet Firewall adı verilen ürün ailesi piyasaya çıktı. Şirket, beş yıl içinde Türkiye, Azerbaycan ve Kıbrıs’ta 10 bini aşkın müşteri ağına sahip oldu.  

Türkiye ölçeğinde pazar 300 milyon dolar

Şirketin Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, şirketin ana hedef kitlesi KOBİ’lerin siber güvenlik ihtiyacının daha da artacağı görüşünü savunuyor. Sayısal verilerin bunu desteklediğini belirterek şu anda pazarın Türkiye ölçeğinde 300 milyon dolar olduğunu kaydediyor ve ekliyor: “Genel IT harcamalarına bakıldığında bu rakamın 4 kat daha fazla olması gerekiyor. Bu alanda ciddi bir yatırım açık var.” 

Hintoğlu haklı… Çünkü büyük firmalar siber güvenlik alanında hali hazırda kendi önlemlerini alıyor. Ama KOBİ’lerde böyle bir şey söz konusu değil. Çünkü kendi içlerinde IT departmanı ekibi olmadığı için bu alanda geriden geliyor. Bu hizmetleri dışarıdan almaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bu tip teknolojilere daha geç adapte oluyorlar. Hakan Hintoğlu, siber güvenlik sektörünü ve ürünlerini nasıl konumlandırdıklarını şöyle anlatıyor:

“2012’de siber güvenlik ürünleri yabancı uygulamalar hakimiyetindeydi. O zamanlar yüzde 100’e yakındı. Bu ürünlerin kullanılma zorluğu -hem dil hem de ürünlerin kullanım zorluğu- KOBİ’lerin bunları kullanmasını daha da zorlaştırdı. Bizim kuruluş amacı da bu işi kolaylaştırmak ve KOBİ’leri de bunu kullandırmak olduğu için ürün ve hizmetler ilk tasarımdan itibaren detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*