Beyaz Saray, federal kurumların yapay zeka verilerini istiyor
| Mart 28, 2024 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Beyaz Saray, yapay zeka kullanan federal kurumların, devlete ait yapay zeka kodunu, modellerini ve verilerini yayınlamalarını istedi.
Beyaz Saray, yapay zeka kullanan federal kurumlara, Amerikalıların haklarını korumak ve hükümetin geniş bir uygulama yelpazesinde yapay zeka kullanımını genişletirken güvenliği sağlamak için 1 Aralık’a kadar “somut güvenceler” sunmalarını söyledi.
Yönetim ve Bütçe Ofisi, federal kurumlara yapay zekanın halk üzerindeki etkilerini izleme, değerlendirme ve test etme, algoritmik ayrımcılık risklerini azaltma ve hükümetin yapay zekayı nasıl kullandığı konusunda halka şeffaflık sağlama yönünde bir direktif yayınladı.
Beyaz Saray, kurumların yapay zekayı Amerikalıların haklarını veya güvenliğini etkileyebilecek şekilde kullanırken somut önlemler almaları gerekeceğini, buna halkın yapay zekanın hükümet tarafından detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr
