Borsa İstanbul, halka arz büyüklüğünde dünya dokuzuncusu oldu
Ağustos 24, 2023 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Halka arz rüzgarı devam ederken BIST’teki arz büyüklüğü ise 2 milyar dolara yaklaştı ve küresel çapta halka arz büyüklüğünde dünya dokuzuncusu oldu.
Financial Times’in haberine göre, Borsa İstanbul, bu yıl şirketlerin ilk halka arzında kendisinden daha büyük borsalar olan Frankfurt, Londra ve Milano’dan daha başarılı. Bu yıl Borsa İstanbul’daki halka arz büyüklüğünün 1,9 milyar dolara ulaşmasıyla BIST, dünyada dokuzuncu sırada yer aldı.
2023’te gerçekleştirilen ilk halka arz büyüklüğünde Çin, 40 milyar dolara yaklaşan gelirle ilk sırada yer alıyor. ABD 10 milyar doları aşan gelir ile ikinci sırada yer alırken Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya ve Hindistan ilk beş sırayı oluşturdu.
Türkiye’nin dokuzuncu sırada yer aldığı listede Borsa İstanbul’un önündeki diğer piyasalar Japonya, Hong detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: KobiPostasi.Net