Home » Genel » Çin, ChatGPT’yi yasakladı: ABD’nin propoganda aracı




Çin, ChatGPT’yi yasakladı: ABD’nin propoganda aracı

Çin, ChatGPT'yi yasakladı: ABD'nin propoganda aracı

Çin, Amerikan şirketi OpenAl’in yapay zekayı propaganda yapmak için kullanabileceği endişesi ile ChatGPT adlı popüler sohbet programını engelledi. Uzmanlara göre yasak, ChatGPT’nin Çin Komünist Partisi’nin ideolojisine aykırı yanıtlar üretmesinden kaynaklanıyor.

Yapay zeka destekli Chat GPT’nin kullanımı Çin’de yasaklandı. Ancak ülkedeki kullanıcılar, sanal özel ağ (VPN) ve Tencent’in WeChat sosyal medya uygulamasında üçüncü taraf geliştiriciler tarafından yayınlanan ve ChatGPT’den hizmet sunduğunu iddia eden  bir ‘mini program’ ile geçici bir çözüm buldu.

Çin basınında yer alan haberlere göre, ülkedeki düzenleyici kuruluşlar, teknoloji firmaları Tencent ve Ant Group’a (e-ticaret devi Alibaba’nın bir yan kuruluşu) ChatGPT’ye erişimi kısıtlamalarını ve kendi sohbet robotlarını piyasaya sürmeden önce detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*