Home » Genel » Criteo’dan pandeminin perakende üzerindeki etkisini gösteren 4 grafik




Criteo’dan pandeminin perakende üzerindeki etkisini gösteren 4 grafik

Küresel dijital reklam teknolojisi şirketi Criteo, Covid-19 krizinin perakende sektörü üzerindeki etkilerini ele aldığı uluslararası raporu yayınladı.

Şirket, 80’den fazla ülkede, yaklaşık 2 milyar aktif tüketicinin yıllık 900 milyar dolar harcadığı 20 bine yakın e-ticaret sitesinden topladığı veriler ile Asya, Avrupa ve Amerika gibi bölgeler arasındaki trendleri ortaya çıkarıyor.

İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa gibi büyük pazarların yer aldığı araştırmaya göre, Covid-19 krizi Türkiye’de e-ticaret trendlerinde belirli bir dalgalanma yaratmadı. Yine de ortaya çıkan sonuçların, ürün kategorisi ve endüstriye göre çeşitlilik gösterdiğini söyleyelim.

E-Ticaret sitelerinde yoğun trafik

Öncelikle araştırmaya göre, Covid-19 krizinin başlangıcından itibaren hem Türkiye’de, hem de dünya genelinde tüketicinin perakende ve e-ticaret sitelerinde daha fazla zaman geçirmeye başladığını söyleyelim. Criteo Gelişen Piyasalar Bölge Direktörü Murat Kalafat bu konuda şöyle konuştu:

Korona krizi yaşandığı ilk günden beri perakende sitelerinde yüksek bir trafik gözlemliyoruz. İnsanların evde geçirdikleri zamanların çoğunu doğru teklifleri inceleyerek ve en ilginç olan yanı da, daha önce hiç ziyaret etmedikleri sayfaları ziyaret ederek geçirmeleri oldu. Yapılan anket sonuçlarına göre, pandeminin tavan yaptığı dönemde Avrupa’daki her üç tüketiciden birinin en az bir çevrimiçi mağaza keşfettiğini gördük. Bu tüketicilerden %85’i bu yerlerden alışveriş yapmaya devam edeceğini belirtti.

Bu perakende sektörü açısından oldukça önemli bir fırsat, ancak değişen tüketici davranışları alışveriş alışkanlıklarındaki en küçük bir değişikliği bile yakın bir takibe almayı gerektiriyor. Veriler için başarının anahtarı diyebiliriz. Verilere göre bir kitle oluşturan perakende satıcıları, kullanıcı devamlılığı ve kalıcılığı için gerekli mesajlarla hitap etmeyi öğrenmeli.

Oyuncak kategorisinde beklenmedik yükseliş

Covid-19 salgınıyla birlikte karantina sürecinin başlamasıyla birçok ebeveyn, çocukları ile daha uzun zaman geçirme fırsatı yakaladı. Aynı evin hem okul hem de ofis işlevi görmesi, çocukların ofislere herhangi bir sınırlama olmadan erişmesiyle sonuçlanırken, özellikle oyuncak ve oyun ürünleri kategorisinde yüksek bir artış görülüyor. Zira birçok ebeveyn, evde geçirilen zamanlarda işe yoğunlaşabilmek adına bu ürünlere yöneliyor.

İlk vakanın çıktığı tarih olan 10 Mart’tan detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*