Home » Genel » Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engellerin kaldırılması çağrısı




Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engellerin kaldırılması çağrısı

Deprem Güçlendirme Derneği DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, ülke genelinde muhtemel şiddetli bir depremde milyonlarca konutun hasar görmesinin beklendiğini belirterek, “Güçlendirmenin önünde engellerin kaldırılması için özellikle belediyelerden kolaylık sağlamasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

DEGÜDER’den yapılan açıklamaya göre, derneğin olağan üye toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Son bir yılda gerçekleştirilen faaliyetlerin değerlendirildiği ve gelecek döneme ilişkin yol haritasının çıkartıldığı toplantıda, binaların depreme karşı güçlendirilmesinin nasıl hızlandırılacağına ilişkin planlar ele alındı.

Toplantıda, Türkiye’de ve özellikle İstanbul’daki riskli yapı stokunda beklenen olası deprem durumunda oluşabilecek senaryolar konuşuldu. Hızlı, ekonomik ve çevreci çözüm olarak yapısal güçlendirme uygulamalarının vakit kaybetmeden uygulanması yönünde görüşler aktarıldı. 

GÜÇLENDİRMENİN HIZLI VE DÜŞÜK MALİYETİNE VURGU YAPILDI

Açıklamada, toplantıdaki detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: EmlakLobisi.Com

Tags: , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*