Diyarbakır ve Mardin'deki üreticiler hububat alım fiyatlarını değerlendirdi
| Haziran 8, 2022 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
DİYARBAKIR / MARDİN (AA) – Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Diyarbakır ve Mardin’de üretici birlikleri ve çiftçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, Toprak Mahsulleri Ofisinin 2022 hasat dönemi buğday ve arpa alım fiyatları ile teşvik rakamlarını değerlendirdi.
Sur Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir, AA muhabirine, 9 aydır heyecanla hasat sezonunu beklediklerini söyledi.
Birkaç gün içinde buğday ve arpada hasadın başlayacağını ifade eden Demir, “Fiyatlar açıklandı, fiyatlar güzel. Beklentimiz 6-7 bin lira arası bir fiyattı. Sayın Cumhurbaşkanı’mız da bu yönde bir açıklama yaptı.” dedi.
Sur Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi ve çiftçi Mehmet Güzelsoy da aile şirketi olarak yaklaşık 4 bin dekarda tarımsal faaliyet yürüttüklerini detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: TarimsalHaber.Com
