Draper Üniversitesi Hero Training hızlandırma programına katılacak 7 girişim
| Haziran 9, 2017 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Önceki hafta sonu Ankara ODTÜ Teknokent‘te düzenlenen sunum gününde 27 girişim Draper Üniversitesi Hero Training Hızlandırma Programı‘na katılmak için ter dökmüştü ve nihayet bu programa katılmaya hak kazanan YFYİ girişimleri belli oldu.
Kısaca bahsetmem gerekirse, benim de katıldığım bu sunum günü girişimcilerin bir metodoloji ile hazırlanması bakımından gayet sistematik ve doyurucuydu. Girişimciler söz konusu metodolojiyi uygun şekilde neler yaptıklarını, nasıl pivot ettiklerini anlattı ve sunumlarını bir ekip videosu ile destekledi. Draper Üniversitesi’nden uzman isimlerin katıldığı ve sorular yönelttiği sunum günün değerlendirmesi sonucunda seçilen 5 YFYİ girişimi şunlar oldu:
- icaked.com: Üç boyutlu yaş pasta tasarımı yapmanızı ve bu pastayı sipariş etmenizi sağlayan bir girişim. Hem bireysel kullanıcılara hem de pastanelere hizmet sunuyor.
- Restearn.com: Farklı bir mekan uygulaması ulan Restearn, bir yandan kullanıcıların restoran ve kafelerde indirimli harcamalar yapmasını ve mekan keşfetmesini sağlıyor, diğer yandan restoranlara bu kullanıcılar hakkında çeşitli istatistikler ve mekan yönetim yazılımı sunuyor.
- Peerket.com: Spor tutkunlarının buluşma noktası olarak kendini tanıtan Peerket, takımınız ve kendiniz için saha randevularınızı yönetmenizi, takım seviyenize uygun spor severleri bulmanızı, birlikte aktiviteler gerçekleştirmenizi sağlıyor. Ayrıca en yakın spor tesislerini ve yeni sporları keşfetmenize de imkan tanıyor.
- Seyis.co: Yollardaki hasar bilgilerini yerel yönetimlere bildiren bir teknoloji sunuyor. Girişimin amacı bu çukurlar nedeniyle oluşan mali kayıpları azaltmak ve daha konforlu yollarda ilerlememizi sağlamak.
- Trendoline.com: Harlem Shake, Ice Bucket Challenge gibi meydan okumalardan yola çıkan Trendoline, haftalık veya aylık olarak düzenleyeceği medyan okumalarla yeni ve etkileşimi çok yüksek bir sosyal medya uygulaması olmayı hedefliyor.
ODTÜ Teknokent yöneticilerinden aldığım bilgiye gör bu 5 ekip dışında T-BİGG programından da iki ekip Draper programına gitmeye hak kazanmış;
- Lingo: Çocuklar için interaktif yabancı dil öğrenme platformu
- Webgazer: Dışarıdan erişime açık ya da kapalı sistemler detaylı >>>
Alıntının kaynağı: Webrazzi
