Gayrimenkul satış ve kiralamada yeni dönem: İnternetten satanlar Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirecek
| Mayıs 31, 2022 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
İnternetten gayrimenkul satış ve kiralamada yeni dönem başlıyor. Buna göre taşınır ve taşınmazlar ile mal ve hizmetlerin alınması, satılması veya kiralanmasına yönelik verilen ilanların yayımlanmasına aracılık eden hizmet ve sosyal ağ sağlayıcıları ile yer sağlayıcılar GİB’e aylık bilgi verecek. Öte yandan bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeyenler ile eksik veya yanıltıcı bilgi verenlere yönelik ceza kesilecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı GİB tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğle, internetteki gayrimenkul satış ve kiralama ilan bilgilerinin bildirimine ilişkin düzenleme yapıldı.
Buna göre, elektronik ticaret için aracılık hizmeti verenler, sosyal ağ siteleri ile internet ortamındaki içerikler için yer sağlayanlar üzerinden verilen detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr
