Home » Genel » Gizliliğe önem verenler için konaklama ve harita alternatifleri




Gizliliğe önem verenler için konaklama ve harita alternatifleri

Veri güvenliği ve gizliliği konusunda bilinçlenen son kullanıcılar artık verilerini pazarlamayan ya da gizliliğe önem veren hizmetleri tercih ediyor. Biz de bu nedenle gizliliğe önem veren kullanıcılar için etik konaklama ve harita alternatiflerini bir araya getirdik. Eğer bu konuda daha fazla kaynak incelemek isterseniz daha önce kaleme aldığımız gizliliğe önem verenler için etik arama motoru alternatiflerine de göz atabilirsiniz.

OpenStreetMap

OpenStreetMap; son kullanıcılar tarafından oluşturulan, kullanımı serbest ve açık lisans altında olan bir dünya haritası.OpenStreetMap diğer harita hizmetlerinin aksine, düzeltme, güncelleme, indirme ve kullanma seçeneklerini herkes için ücretsiz olarak sunuyor. OpenStreetMap’te hesap oluşturarak harita çizebiliyor ve haritaya katkıda bulunabiliyorsunuz.

Bu noktada haritaya katkıda bulunan topluluğun ciddi bir çeşitliliğe sahip olduğunu söylemekte fayda var. Toplulukta son kullanıcıların yanı sıra hevesli haritacılar, CBS uzmanları, OSM sunucularını çalıştıran mühendisler ve felaketten etkilenen alanlar için haritalama yapan yardımsever kişiler yer alıyor.

Topluluğun sağladığı verilerin dışında OpenStreetMap’in, binlerce web sitesinde, mobil uygulamalarda ve donanım cihazlarında yer alan verileri eşleştirdiğini de ekleyelim. Barındırma hizmeti ise UCL, Bytemark Hosting ve diğer ortaklar tarafından destekleniyor.

Son olarak haritanın yer aldığı sitenin OpenStreetMap Vakfı (OSMF) tarafından topluluk adına işletildiğini belirtelim. OSMF Gizlilik Politikası’nda depoladığı verileri kimseye satmadığını ve üçüncü parti uygulamaların erişimine açmadığını ifade ediyor.

BeWelcome

BeWelcome Airbnb’nin kar amacı gözetmeyen ve açık kaynaklı bir alternatifi olarak konumlanıyor. Üyeleri tarafından demokratik ve şeffaf bir biçimde yönetiliyor. Konaklama için harita üzerinde BeWelcome üyelerini gösteren site aynı zamanda etkinlikler, gruplar ve tartışmalar gibi sayfalara da yer veriyor. Siteye üye olarak topluluk özelliklerine kolayca erişebildiğinizi de belirtelim.

BeWelcome projesinin arkasında ise Fransa, Rennes’de tescilli kar amacı gütmeyen bir kurum olan BeVolunteer yer alıyor. BeWelcome, BeVolunteer’in resmi tüzükleri sayesinde, demokratik karar verme, parasal saydamlık ve bilgi güvenliği için bir zemin sağlıyor. Bu sayede platformun üyelerini korurken BeWelcome detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*