Home » Genel » Her şey çocuğun sorusuyla başladı. Bitkilerden üretildi, bir odaya yetiyor




Her şey çocuğun sorusuyla başladı. Bitkilerden üretildi, bir odaya yetiyor

Her şey çocuğun sorusuyla başladı. Bitkilerden üretildi, bir odaya yetiyor

Türkiye’de bir ekip saksı bitkilerinden elektrik üretti. Sistemin 25 metrekarelik odayı rahatlıkla aydınlattığı öğrenildi. Süreç küçük bir çocuğun sorusuyla başlamış.

Türkiye’de Bolu ve Ankara’dan akademisyen, mühendis ve mimarlardan oluşan beş kişilik ekip, biyopil projesiyle saksı bitkilerinden elektrik üretti. 

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yeni bir alternatif sunması hedeflenen projenin, özellikle küçük ölçekli ihtiyacın karşılanmasında önemli bir potansiyel taşıdığına inanılıyor. 

 

İlerleyen süreçteyse büyük peyzaj çalışmaları, telsiz ve telefonların şarj edilmesi, ayrıca savunma sanayi sistemlerine enerji sağlanması hedefleniyor. 

 

ÇOCUĞUN SORUSU: ‘NEDEN BİTKİLERDEN ÜRETMİYORSUNUZ?’

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysun Tuna, projenin çocuğunun kendisine sorduğu soruyla başladığını belirtti. 

 

“Aslında ilk başlangıç nüvesini oğlum attı diyebilirim, 5’inci detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*