Home » Genel » İstanbul Portföy’ün fon büyüklüğü 1,5 milyar TL’yi aştı




İstanbul Portföy’ün fon büyüklüğü 1,5 milyar TL’yi aştı

İstanbul Portföy, 1,5 milyar TL’yi aşan fon büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük yüzde 100 yerli sermayeli, bağımsız portföy yönetim şirketi oldu.2016 yılı sonunda Ashmore Portföy Yönetimi AŞ’nin hisselerinin tamamını satın alınmasının da etkisiyle 2012 yılından bu yana yönettiği fon büyüklüğünü 75’e katlayan İstanbul Portföy, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katıldığı bir toplantı düzenledi. Portföy ve varlık yönetimi sektörüne ilişkin beklentilerin konuşulduğu toplantıyaüst düzey ekonomi yönetiminin yanı sıra yatırımcılar katıldı.

İstanbul Portföy fon büyüklüğünü 5 yılda 75’ye katladı

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Portföy Genel Müdürü Burak Üstay,Türkiye’nin toplam tasarruflarının GSMH’ye oranının yükseltilmesi hedefine ulaşmada sermaye piyasalarının öneminin çok büyük olduğuna dikkat çekti. Sermaye piyasası araçlarının 2 trilyon TL fon büyüklüğü ile toplam tasarruflar içindeki payının yüzde 5 civarında olduğunu hatırlatan Üstay bu durumun Türkiye’de sermaye piyasalarının yolun başında olduğunu ve yüksek potansiyele sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

İstanbul Portföy olarak sermaye piyasalarının gelişiminde önemli rol üstlendiklerine dikkat çeken Üstay “Şirketimiz için önemli bir hedef olarak belirlediğimiz bir eşik değere ulaşmanın mutluluğunu ve onurunu, bizi bu noktaya getiren yatırımcılarımızla, bu altyapıyı sağlayan siyasi irade ve düzenleyici kurul yöneticileri ve sistemin önemli paydaşı Bireysel Emeklilik Sigortası yöneticileri ile paylaşıyoruz” diye konuştu. İstanbul Portföy olarak yönettikleri fon büyüklüğünün, yeniden yapılanmanın gerçekleştirildiği 2012 yılından bu yana 75’e katlandığına dikkat çeken Üstay, aynı dönemde Türkiye’de yönetilen portföy büyüklüğü ise 56,3 milyar TL’den 135 milyar TL’ye, yaklaşık iki buçuk katına çıktığını belirtti. Üstay, İstanbul Portföy’ün sektörün büyümesine kıyasla ortaya koyduğu hızlı büyüme performansında şirket ortaklarının yatırımcı tercihlerini iyi analiz edip, bu tercihlere göre oluşturdukları inovatif yatırım stratejilerinin yatırımcılara sunduğu katma değerinyanı sıra SPK’nın varlık yönetimi sektörünü çok daha sağlam temellere oturtan düzenlemelerinin önemli etkisi olduğunu ifade etti.

Üstay konuşmasına şöyle devam etti: “10’uncu yılını kutlayan şirketimiz, 2016 yılı sonunda Ashmore Portföy’ün Türkiye operasyonlarının da devralınmasıyla birlikte 1,5 milyar TL’yi aşan portföy büyüklüğüne ulaştı. Son günlerde İstanbul Portföy’ün yerli ve yabancı büyük emeklilik detaylı >>>

Source:: KobiPostasi.Net

Tags: , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*