Home » Genel » ‘KDV indirimi doğru olsa da tekrar değerlendirilmeli’




‘KDV indirimi doğru olsa da tekrar değerlendirilmeli’

Tüketicilerin ve sektör temsilcilerinin son dönemlerde sıkça talep ettiği; uzun süredir gündemde olan KDV indirimi 1 Nisan itibariyle yürürlüğe giriyor.

Bu indirimin zamanlama açısından rekabette dezavantaja neden olabileceğini söyleyen Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, “Bu çok doğru ve yerinde bir karar. Ancak orta segment projelerdeki yüzde 1 olan KDV oranları da yüzde 8’e çıkartılınca maliyet ve KDV artışı oldu. Orta gelir grubunun ev alması zorlaştı” dedi.

Bu düzenlemenin bugünden sonra ruhsatı alınan projeler için geçerli olacağı için KDV’ye yansıma anlamındaki etkisinin en erken 2-2,5 yıl sonra anlaşılabileceğini söyleyen Arslan, ticari ünitelerde de KDV indirimi beklediklerini açıkladı.

Büyük ölçekli konut projelerine satış, pazarlama detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: EmlakDergisi.Net

Tags: , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*