Home » Genel » Kiralarda 4 yıl sonra ilk düşüş




Kiralarda 4 yıl sonra ilk düşüş

Kiralarda 4 yıl sonra ilk düşüş

Kira artışları yıllardır gündemden düşmezken 4 yıl sonra ilk kez Şubat ayında enflasyonun altında kaldı. Yani kiralar reel olarak geriledi. Büyükşehirlerde en büyük düşüş İstanbul’da yaşandı.

Kira artışı 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun altında kaldı. Konut son yıllarda yatırım aracına dönüştü, artan satılık fiyatı ve düşen üretim oranları kiraları artırdı. Haziran 2023’ten bu yana faizlerin artırılması ise tabloyu tersine çevirdi. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin raporuna göre kiralar 4 yıl sonra ilk kez reel olarak düştü.

Türkiye genelinde kira artış oranı Şubat’ta yüzde 65,2’ye indi. Aynı ay yıllık enflasyon yüzde 67,07 olarak gerçekleşti. Yani konut kiralarındaki detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr

Tags: , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*