Kuzey Kore’nin dijital ordusu: Binlerce casus ABD’ye nasıl sızdı?
| Ağustos 5, 2025 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Son zamanlarda ortaya çıkan iddialara göre, binlerce Kuzey Koreli ABD’lilerin de yardımıyla ABD’deki uzaktan işlere sızıyor ve bu sayede yüksek miktarda gelir elde ederek bir yandan da verileri çalıyor.
Son yıllarda binlerce Kuzey Koreli Bilgi Teknolojileri (BT) çalışanı, sahte ABD kimlikleriyle yazılımcı, mühendis ve danışman kılığına girerek Batılı teknoloji şirketlerinde iş buldu. Uzaktan bağlantılarla yürütülen bu operasyonlar, yılda yüz milyonlarca dolar gelir sağlarken, elde ettikleri gelirler Pyongyang’ın askeri programlarına aktarılıyor.
Kuzey Koreliler, Çin, Laos ve Rusya gibi ülkelerden yaptıkları video görüşmelerde kimliklerini gizlemek için AI destekli yüz maskeleme yazılımları, VPN’ler ve açık kaynaklı yapay zeka araçları kullanıyor.
Görüntülü mülakatlarda, kültürel olarak Amerikalılara benzemek detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr
