Home » Genel » Liseliler Ay’daki deprem verilerini 3 boyutlu ortaya çıkardı




Liseliler Ay’daki deprem verilerini 3 boyutlu ortaya çıkardı

Liseliler Ay'daki deprem verilerini 3 boyutlu ortaya çıkardı

Kayseri’de, Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi 10’uncu sınıf öğrencileri, NASA Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması’nda Ay’daki deprem ve sismik verileri 3 boyutlu olarak ortaya çıkardı.

BOLD Takımı Kaptanı Furkan Yalçın, projelerinin gelişmişlik açısından tek olduğunu belirterek, “Geliştirdiğimiz projede Ay’daki sismik verileri aktarıyoruz. Sismik verilerle depremlerin nasıl oluştuğunu ve Ay’ın hangi bölgelerinde sismik hareketler oluştuğunu öğrenebilmelerini sağlıyoruz.” dedi.
Lise öğrencileri Kayseri’de ilk kez düzenlenen NASA Uluslararası Uzay Uygulamaları geliştirdikleri projeyle Ay’daki deprem ve sismik hareketleri 3 boyutlu olarak ortaya çıkarıp birinci oldu.
Öğrenciler, ‘Ay deprem haritası 2.0’ adını verdikleri projeleriyle NASA’nın küresel çapta düzenleyeceği yarışmada Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.
<img detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*