Home » Genel » Sosyal inovasyon platformu İmece, yeni dönem başvurularını almaya başladı




Sosyal inovasyon platformu İmece, yeni dönem başvurularını almaya başladı

Sosyal inovasyon platformu İmece, yeni dönem başvurularını almaya başladı

Sosyal inovasyon platformu imece, ikinci mesele sürecini başlattı ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği üzerine proje üreten girişimcilerin başvurularını almaya başladı.

Hatırlatmak gerekirse imece, toplumsal meselelere sosyal inovasyon ile çözüm üretmek isteyenleri bir araya getiren bir girişim destek programı. İnovasyon platformu ATÖLYE ve Türkiye’nin yenilikçi holdinglerinden Zorlu Holding’in kurucu ortaklığında kurulan platform, her dönemde farklı bir meseleye odaklanıyor. Yeni dönemde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ne odaklanan platform, başvuru sürecini başlattı ve bu meseleye dair sosyal inovasyon projesi olanların başvurularını bekliyor.

Yeni dönemin etki alanları neler?

Sürdürülebilirlik alanında uzmanlaşmış S360’ın stratejik partnerliğindeki platform, ikinci temasıyla özellikle kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesine odaklanacak. 11 Kasım’da başlangıç buluşmasını yapan imece, aşağıdaki başlıkları proje geliştirilebilir konular olarak görüyor ve sitesinde bu başlıklara dair bilgiler paylaşıyor.

  • Kadınların ekonomik hayata katılımı ve ekonomik hayatın her seviyesinde eşit bir şekilde yer alması
  • Kadın ve kız çocuklarının eğitime erişimlerini artırma
  • Eğitim modellerinin ve eğitim içeriğinin toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayacak şekilde yeniden tasarlanması
  • Kadınların bedensel, sosyal ve ruhsal anlamda sağlıklı ve iyi olmalarının sağlanması

Hedef güçlü bir sosyal inovasyon kültürü oluşturmak

İmece, başvurular içinden seçtiği projelere “mentorluk, çalışma alanı, hibe, eğitim, ekosisteme erişim ve kurumsal işbirliği” gibi destekler sunuyor. Ön kuluçka sonunda jüri tarafından seçilecek 3 girişim ise kuluçka dönemine girmeye hak kazanacak ve 120 biner TL hibe desteği alıyor.

Duygu Kambur / imece.com

imece Yönetici Ortağı Duygu Kambur seçimlerle ilgili olarak şu bilgileri paylaşıyor;

İmece olarak hedefimiz inovatif fikirleri sosyal girişimlere dönüştürecek kişileri desteklemek ve bu alanı güçlendirmek. Bu süreçte biz de en iyisini nasıl yapabileceğimizi tartışıyoruz ve sosyal inovasyon tarafında ayrıntılı bir plan çıkarmayı amaçlıyoruz. Örneğin ilk mesele döneminde ön kuluçka için 15 girişim seçmiştik. Bu dönem 10 girişim seçeceğiz ve onları en iyi şekilde hazırlamaya çalışacağız.

Kambur, projelere başvuracak takımlar için önemli kriterleri de şöyle ifade ediyor;

Başvuracak takımların bir proje veya hayata geçirilmiş bir iş fikirlerinin olmasını istiyoruz bekliyoruz. Yani fikrini deneyen ekiplere öncelik veriyoruz. Yine detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*