Tapuda yeni dönem başladı: Sahteciliğin önüne geçilecek
| Mart 29, 2021 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı “İçişleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde pilot uygulama başlattık. Ankara’da Yenimahalle Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüz ile Çankaya Kadastro Müdürlüğümüzde şu anda pilot uygulama devam ediyor” dedi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi’nin (EKDS) İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Türkiye’de yeni kullanılmaya başlanan bir sistem olduğunu söyledi.
Kimlik doğrulamanın tapuda sahteciliğin önüne geçmek için çok önemli olduğunu ve bu konuda Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi’nden önce de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile çalıştıklarını belirten Adlı, vatandaşların “T.C. Kimlik Numarası”nı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr
