Home » Genel » Tech İstanbul Demoday’de tanıtılan 6 girişim




Tech İstanbul Demoday’de tanıtılan 6 girişim

İstanbulun İnovasyon Platformu Tech Istanbul’a 159 başvuru arasından seçilen 6 girişim, Tech Istanbul Demoday’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla tanıtıldı. 3 ay boyunca İBB ve bağlı iştirak şirketleriyle yakın bir şekilde çalışan girişimler, ulaşım, çevre ve enerji alanlarında saha testleri gerçekleştirdi.

YGA Mina İlkoz’un sunumyla gerçekleşen etkinliğe İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol Özgüner ve YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman katıldı. Etkinlikte; Reengen, Duckt, Stroma, Kodeco, Bluedot ve BioGuy sunum yaptı.

İstanbul’un İnovasyon Platformu Tech İstanbul’un Şubat ayında hayata geçirildiğini hatırlatalım. YGA ile işbirliği yapılarak hayata geçirilen Tech.İstanbul ile ilk etapta Türkiye’den girişimleri bu platforma başvurmaya davet etmişti. 159 başvuru arasında, 56’sı yüzyüze görüşmelerle değerlendirilerek, 12 yarı finaliste ulaşılmıştı. Tech İstanbul bugün yaptığı DemoDay’de 6 finalisti tanıttı.

Tech İstanbul Demoday’de tanıtılan 6 girişim

Reengen

İstanbul Tech girişimleri arasında enerji IoT platformu Reengen yer alıyor.Sunumda araştırmalara göre tesislerin %80’inin enerji tüketimlerini takip etmediği, takip edenlerin ise veriyi anlamlandıramadığı belirtildi. İskiye ait tüm Güneş enerjisi panellerini tek çatıda yönetilmesini sağlıyor. 14 santralin verilerinin tek bir yerden yönetilmesini ve anlık olarak takip edilmesini sağlayan Reengen, ekom modelini de Türkiye’de ilk defa uygulamış oluyor.

Girişimin hedefi, bu teknolojiyi kardeş şehirlere yayabilmek. Girişimin kurucu ortaklarında Burak Sefer: “Reengen olarak daha çevreci ve daha verimli bir şehir için İstanbul’un yanındayız.” dedi. ​

Duckt

Scooterlar için şarj istasyonu olan Duckt, patentli evrensel adaptör ve IoT şarj çözümü ile kamusal alanların düzenlenmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda işletme maliyetlerini de düşüren Duckt, pandemi döneminin micromobiliteni ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdiğini belirtiyor. ​Duckt kurucu ortaklarından Çağrı Selçuklu 2030 yılında 30 milyon Mikromobilite aracı olacağını ifade ederken “Araçlar her yerdeler ama asıl olması gereken yerde değiller.” diyor. Duckt akıllı istasyonları saniyeler içinde aracı tanıyor ve sürüşü sonlandırarak cihazı şarj ediyor.

Globalde uluslararası patent hizmeti verebilen tek şirket olarak konumlanan Duckt, tamamen yerli detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*