Home » Genel » Türkiye İş Bankası’nın girişimcilik programı Workup üçüncü dönem mezun olan 10 girişim




Türkiye İş Bankası’nın girişimcilik programı Workup üçüncü dönem mezun olan 10 girişim

Türkiye İş Bankası’nın girişimcilik programı Workup, üçüncü döneminde 10 mezun verdi. Mezun girişimlerin hedeflerini ve gelişimlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Animega: Anime severlerin takip ettikleri dizileri, filmlerini ve müziklere ulaşabildikleri çevrimiçi bir uygulama olan Animega, abonelik ve reklam üzerinden gelir elde ediyor. 260 bin kayıtlı kullanıcısı olan Animega, 3 kişilik bir ekibe sahip. 1 milyon video izlemesiyle öne çıkan uygulama, 1,2 milyon indirmeye ulaştı. Animega Workup sürecinde iOS uygulamasını çıkardı. Uygulama indirilmesi ise Workup ile birlikte 900 binden 1,2 milyona ulaştı.

Animega tüm dünyada 200 milyon – freemium içerik platformu olarak konumlana Animega, animeleri isimlere ve kategorilere göre ayırıyor, kullanıcıların liste oluşturmasını ve içeriklere yorum yapmasını sağlıyor. Animega’nın web versiyonu çıkarmayı hedeflediğini de belirtelim. Rakipleri ABD’de bulunan Animega global bir platform olmayı hedefliyor.

Compocket: Yeni nesil ölçüm cihazları geliştirerek laboratuvar ortamında harcanan zamanın daha verimli olmasını sağlayan donanım ve yazılım içeren girişim. Osiloskop’un büyük ve taşınabilir olmayan bir cihaz olduğunu belirten girişimciler, öğrencilerin ve makerların ulaşabileceği ve cep telefonu veya tablet üzerinden kolayca kullanabileceği bir ürün yarattı. Devreyi yeniden tasarlayan ve minis adı altında sunan compocket, 175 milyon öğrenci ve 150 makerın bulunduğu pazarda ürün satışı ve eklenti satışı üzerinden gelir elde etmeyi planlıyor. Girişimi desteklemek isteyenler, compocket’ın Arı Kovanı sayfasını ziyaret edebilir. Girişim Workup ile birlikte prototip sürecinden MVP ve Beta süreçlerine geçiş yapmayı başardı.

Doktorderki: Uzman doktorlara birebir soru sorabileceğiniz mobil bir uygulama olan Doktorderki’de kullanıcılar branş doktorunu seçip medikal kayıt oluşturabiliyor. Doktorlarla fotoğraf paylaşımının da yapıldığı platformda, gerçek doktordan referanslı bilgi alınabiliyor. Türkiye’de yıllık 700 milyon hastane ziyareti yapıldığını söyleyen girişimciler bu ziyaretlerin yüzde 70’inin acil olmadığını ifade ediyor. Şimdiye kadaraylık aktif 5 bin kullanıcıya erişen uygulamada 23 bin danışma gerçekleşti. Bu arada uygulamanın global rakibi 172,9 milyon dolar yatırım alan Teladoc ile bir satın alma örüşmesi içinde olduğunu belirtelim. detaylı >>>

Alıntının kaynağı: Webrazzi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*