Home » Genel » TZOB Başkanı Bayraktar: Dünyada gıda milliyetçiliği başladı




TZOB Başkanı Bayraktar: Dünyada gıda milliyetçiliği başladı

Ankara’da tarım sektörü temsilcileri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında düzenlenen 2023 Yılı Tarımsal Üretici Temsilcileri İstişare Toplantısı’nda beklenti ve taleplerini anlatırken, dünyada gıda milliyetçiliğinin başladığı uyarısında bulundu.

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, toplantıda ilettikleri taleplere ilişkin ise açıklamada bulundu.

Buna göre Bayraktar, sürdürülebilir üretimin önemine vurgu yaparak, “Toplantıda yapısal sorunların ciddi maliyet getirdiğini ifade ettik. Türkiye dışarıya bağımlı bir üretim modeli ile üretim yapıyor, girdi maliyetlerimiz bu manada hızlı bir şekilde artıyor.

Bu üretime ciddi maliyet getiriyor. Sulama yatırımlarımız çok önemli. 2 milyon hektar arazimizi muhakkak sulamaya açmamız gerekiyor. Toprağın su ile buluşması gerektiğini ifade ettik. Bu manada 2 milyon sulanamayan arazimizin de detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: KobiPostasi.Net

Tags: , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*