Yapay zeka yarışı çip krizini tetikledi. Tüketici fiyatları yükseliyor
| Ağustos 2, 2026 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Yapay zeka teknolojilerine yönelik yüksek talep, “RAMaggedon” olarak adlandırılan küresel bellek çipi krizine ve tüketici elektroniği fiyatlarının keskin şekilde yükselmesine yol açıyor.
Yapay zeka sektöründeki hızlı büyüme, dizüstü bilgisayar ve akıllı telefon gibi tüketici elektroniği ürünlerinin fiyatlarında artışa neden oluyor.
“RAMaggedon” olarak adlandırılan küresel bellek çipi darlığının, ilerleyen dönemde otomobil fiyatlarını da etkileme ihtimali bulunuyor.
Samsung Electronics Finans Direktörü (CFO), bu hafta yaptığı açıklamada, dijital verileri depolayan mikroçiplerdeki tedarik sıkıntısının 2027 yılında muhtemelen derinleşeceğini ve 2028 boyunca devam edeceğini bildirdi.
Kriz, “rastgele erişimli bellek” kelimelerinin İngilizce kısaltması olan RAM bileşenlerinden mülhem “RAMaggedon” adıyla anılıyor.
Kar marjlarını artırmak isteyen çip üreticilerinin, üretim kapasitelerini yapay detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: NTV.Com.Tr
