Gayrimenkul sektörü döviz girdisi için büyük önem taşıyor
| Nisan 15, 2022 | Posted by SiberBulucu.Com under Genel |
|
Mars Investment İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, gayrimenkul yolu ile vatandaşlık ediniminde uygulanan limitin artırılmasını değerlendirdi keskin geçişin ilk etapta talepte azalma eğilimini beraberinde getirebileceğine işaret etti.
Hakan Bucak; “Alt limitin 250 bin dolardan 400 bin dolara keskin bir geçişle yükseltilmesi, talep sezonun başlamasına çok az kala bir şok etkisi yaratabilir. Talepler yüzde 30-35 düşebilir. Oysa geçişin zamana yayıldığı ‘Kotalı geçiş’ uygulaması yeni sürece geçişi daha anlamlı hale getirebilir. Örneğin 10 bin başvurunun ardından limitin 400 bine yükseltilmesiyle Türkiye’ye hızla 2,5 milyar dolar girdi sağlanabilir” diye konuştu.
Yabancı yatırımcının vatandaşlık hakkı kazanabilmesi için alması gereken gayrimenkul alt limitinin 250 bin dolardan 400 detaylı ⇒
Alıntının kaynağı: EmlakDergisi.Net