Home » Genel » Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Antalya'da tarım sektör temsilcileriyle buluştu:




Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Antalya'da tarım sektör temsilcileriyle buluştu:

ANTALYA (AA) – Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye ile Rusya ve Ukrayna arasındaki tarımsal ticaretin devam ettiğini belirterek, “Sadece Ukrayna’nın elinde 27,5 milyon ton dış ticarete konu olan ürün var. Mısır, ayçiçeği çekirdeği, ayçiçek yağı, soya gibi ürünleri bize dış ticaretteki fiyatının, yüzde 25 aşağısına vermeyi taahhüt ediyorlar. Rusya’nın durumu farklı değil. Onlarda da bir sıkışmışlık var ama hiçbir zaman biz Rusya’ya, Ukrayna’ya kısıtlama getirmedik.” dedi.

Kirişci, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde bir araya geldiği tarım sektörü temsilcilerine salgın döneminde de üretimi sürdürdükleri için teşekkür etti.

Bu dönemde hükümetin de gerekli önlemleri aldığını, ürünlerin tüketiciye ulaştırılmasında herhangi bir aksaklık yaşanmadığını belirten detaylı ⇒

Alıntının kaynağı: TarimsalHaber.Com

Tags: , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*